Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Meerburg 1 zorgt met ruime overwinning toch nog voor een glimlach

Meerburg 1 zorgt met ruime overwinning toch nog voor een glimlach

10 september 2018 10:00


Na de forse nederlaag van vorige week tegen Wateringse Veld/Kranenburg (6-1, red) werd jl zaterdag om 14.30 uur afgetrapt tegen Erasmus. De ploeg uit Den Haag was in hun eerste wedstrijd met 8-2 te sterk voor DCV, vooraf dus moeilijk in te schatten hoe deze middag zou verlopen.

De Rijndijkers speelden met rouwbanden in verband met het overlijden van twee zeer gewaardeerde personen binnen de vereniging, Cees Koreman en Alfred van Egmond, en na een indrukwekkende minuut stilte begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Leo Apperloo. Na 90 minuten stond er een 5-1 stand op het scorebord. De conclusie kan dus zijn dat er veel gescoord wordt in deze poule en dat de verschillen groot zijn. Meerburg won geenszins geflatteerd.

Grote man bij de thuisclub was nieuweling en met nummer 10 spelend Richard Versteden. Hij nam drie doelpunten voor zijn rekening en stopte naar goed Engels gebruik na afloop de wedstrijdbal in zijn tas. ,,Ja, het ging wel lekker vandaag. Ik voel me hier uitstekend thuis, we hebben een leuke en goede groep en ik ben heel goed opgevangen. Ook het trainingskamp was top, kortom ik ben hier helemaal op mijn plaats.” De inmiddels 32-jarige inwoner van Nootdorp heeft een behoorlijk cv van clubs waar die gespeeld heeft (o.a. SJC, GHC, RKAVV, VUC) en was vooral het drie keer in de week trainen zat en zijn schoenen hingen nog net niet in de wilgen toen Meerburg hem benaderde. ,,En toen dacht ik, waarom ook niet. Twee keer in de week trainen, een mooie club en een hele leuke poule met sterke tegenstanders. En zoals al eerder gezegd, ik heb tot nu toe absoluut geen spijt van deze keuze en ook vanuit mijn woonplaats is het makkelijk aan te rijden.” Op de vraag van uw verslaggever wat zijn verwachting is voor komend seizoen is hij heel duidelijk. ,,De 4e klasse waarin wij zitten is een hele mooie, maar ook een sterke klasse. Ik waag me dan ook niet aan een voorspelling omdat hier geen zinnig woord over te zeggen valt. Laten we eerst maar eens een paar wedstrijden onderweg zijn en dan kunnen we eens kijken waar we staan en wat de kracht van de andere ploegen is. Tot die tijd gewoon onze stinkende best doen en dan zien we uiteindelijk wel waar we staan.”

Meerburg – Eramsus 5-1 (2-0). 1-0 Slingerland, 2-0 Versteden, 3-0 Versteden, 3-1 Erasmus, 4-1 Versteden en 5-1 Mizab.

Met dank aan Arie Koeman (LAV)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!