Interne vacatures

Leider

11-07-2021

Coordinator meiden- en vrouwenvoetbal

RKVV Meerburg is een club die qua meiden- en vrouwenvoetbal sterk in beweging is. De afgelopen twee jaar is een fundament gelegd om de groei weer een nieuwe impuls te geven en op gang te krijgen. Wat geresulteerd heeft in een mooie aanwas van onderuit. We zoeken een enthousiaste en gedreven coördinator die ons de komende jaren gaat helpen de meiden- en vrouwenafdeling verder vorm te geven, dit in samenwerking met de andere coördinatoren binnen de vereniging. Ben jij die coördinator die pedagogisch onderlegd is, beschikt over goede communicatieve vaardigheden, met een passie voor meiden- en vrouwenvoetbal en ben je bereid om de schouders er onder zetten om het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging te brengen naar normalisatie. Dit uit zich vooral in gedrag en gedragenheid. Het is normaal dat er ook meiden en vrouwen voetballen bij de verenging en dat zij een gelijkwaardige positie hebben. Er is binnen de vereniging voldoende kennis over en feeling met meiden/vrouwen, jongens/mannen, waardoor men altijd aan beide doelgroepen denkt en ook kan handelen vanuit hun perspectief, wensen en behoeften. Er is geen aparte organisatie meer nodig. De capaciteit en kennis zijn geïntegreerd in één organisatie. Daar moeten we naar streven en vandaar de strategie meiden- en vrouwenvoetbal – visie vrouwenvoetbal 2020 – 2024.

Taken en verantwoordelijkheden:

• Vertegenwoordigt haar/zijn groep in de vergaderingen van de commissies die van belang zijn.
  • Zorgt voor het aanstellen van sportbegeleiders voor de teams in samenwerking met de andere trainers.
  • Bepaalt met de coördinator trainingen en trainers de klasse-indeling van de teams
  • Laat de trainers de concept-indelingen maken van de teams voor ieder nieuw seizoen.
  • Overlegt op regelmatige basis met trainers en teammanagers
  • Brengt verslag uit van deze overleggen aan het bestuurslid meiden- en vrouwenvoetbal
  • Coördineert uitgifte, inname van tenues, ballen en materialen; nacontrole van tenues i.c.m. de kledingcommissie en trainers en teammanagers
  • Verzorgt de festiviteiten rondom kampioenschappen van haar/zijn groep
  • Coördineert de overgang van en naar een andere leeftijdsgroep
  • Zorgt voor een eigen correcte administratie en afhandeling van e-mails
  • Bezoekt met enige regelmaat een training en/of wedstrijd eventueel in i.c.m. met de coördinator trainingen

Communicatie:

• Ontvangt de tegenstanders van vrouwen 1 en is gedurende deze wedstrijden de gastheer/ gastvrouw
  • Ontvangt en informeert nieuwe leden
  • Communiceert verenigingsbesluiten & activiteiten naar trainers, teammanagers, speelsters en ouders
  • Neemt deel aan de vergaderingen van organisatorische aard.
  • Neemt op uitnodiging deel aan het overleg van overige commissies

Profiel om bovengenoemde hoofdtaken te kunnen uitvoeren:

• Capaciteiten en ervaring om in een leidende functie samen te kunnen werken in een team (jeugdcoördinatoren, (hoofd)trainers en vrijwilligers)

Hierbij wordt gedacht aan de volgende vaardigheden en ervaring:

• Stressbestendig en goede communicatieve, sociale en contactuele vaardigheden
  • Bereidheid om met regelmaat aanwezig te zijn bij de trainingen en de wedstrijden en een actieve rol te spelen
  • Enthousiaste, doortastende en inlevende persoonlijkheid, met oog en begrip voor het meiden- en vrouwenvoetbal

Reageren op de vacature

In de motivatie kun je eenvoudig aangeven hoe je tegen je vrijwilligersrol aankijkt en hoeveel tijd je hebt om deze rol te kunnen vervullen.

Misschien wil je nog iets toelichten of heb je een verzoek. Dan kun je dit hier op het formulier beschrijven.

* = verplicht