Interne vacatures

Fysiotherapeut

14-02-2021

Verzorg(st)er selectie RKVV Meerburg

We zijn op zoek naar iemand die volgend seizoen de verzorging rondom het 1e selectie-elftal senioren op zich kan nemen!

Wat verwachten we van jou?
Vanaf september 2020 zal jij iedere zaterdagmiddag dat er gevoetbald wordt voor, tijdens en na de wedstrijd aanwezig zijn om de verzorging van de selectiespelers op je te nemen. Het ‘werk’ zal variëren van het intapen van een enkel en het losgooien van een hamstring tot het stellen van een diagnose na het oplopen van een blessure en in overleg met de spelers opstellen van een herstelplan. Daarnaast zou het erg fijn zijn wanneer jij ook op de donderdagavond tussen 19:00 uur en 20:00 uur aanwezig kan zijn op de club om blessures te behandelen voor de start van de training en hersteltraining kunt verzorgen op het veld.

De globale kerntaken zijn:

• Onderzoeken van het bewegingsapparaat en het opstellen van een behandelplan;
    Masseren van cliënten;
  • Tapen en bandageren van cliënten;
  • Voorlichting en advies geven aan cliënten of groepen;
  • Zorg verlenen aan cliënten bij acuut sportletsel;
  • Registreert en legt gegevens van cliënten vast .

De belangrijkste competenties:

• De sportverzorger is in staat om op adequate wijze een wenselijke lichaamshouding en normale bewegingspatronen te herkennen en vast te stellen;
  • De sportverzorger is door zijn inzicht in belasting en belastbaarheid in staat om vroegsymptomen van overbelasting te herkennen;
  • De sportverzorger is in staat om op adequate wijze de signalen van afwijkingen in lichaamhouding en bewegingsapparaat te herkennen;
  • De sportverzorger is in staat situaties adequaat te overzien en noodsituaties te onderkennen;
  • De sportverzorger is in staat om onder stressvolle omstandigheden accuraat en kalm te handelen;
  • De sportverzorger is in staat grotere schade of letsel bij de cliënt te voorkomen en handelt met overtuigingskracht;
  • De sportverzorger is in staat om op adequate wijze geschikte preventieve maatregelen te bepalen;
  • De sportverzorger is in staat om informatie en advies op maat aan te bieden;
  • De sportverzorger is in staat om op adequate wijze te bepalen wanneer tapen en bandageren wenselijk is;
  • De sportverzorger is in staat om passende massagetechnieken te kiezen.

De sportverzorger zal met behulp van zijn gereedschapskist (competenties en toebedeelde taken) de spelers begeleiden en waar mogelijk behandelen. De blessures en hun stadia zijn bepalend voor de mogelijkheden die de sportverzorger heeft om op te kunnen treden. Hij zal zijn grenzen moeten kennen. Op tijd doorverwijzen kan helpen om erger te voorkomen.

Wat hebben wij te bieden?
In een gezellige en veilige omgeving kun jij jouw kennis in de praktijk brengen. Daarnaast bieden we je een financiële vergoeding. Op dinsdag heb je de mogelijkheid om samen te werken met onze ervaren fysio Nanet den Elsen (werkzaam bij FMT). Je bent onderdeel van de selectie en dus ook bij deze vast uitgenodigd om mee te gaan op selectie uitjes!

Wie ben jij?
Jij bent fysio, ervaren verzorg(st)er of een student(e) fysiotherapie die interesse heeft in sportblessures. Je hebt hier de nodige kennis van en waar je deze nog niet hebt, ben je bereid en om je hierin te verdiepen. Daarnaast lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van de selectie en doe je moeite om je aan te passen binnen de voetbalvereniging.

Enthousiast?
Ben je enthousiast geworden naar aanleiding van bovenstaande? Klik dan op de onderstaande knop en meld je aan.

Reageren op de vacature

In de motivatie kun je eenvoudig aangeven hoe je tegen je vrijwilligersrol aankijkt en hoeveel tijd je hebt om deze rol te kunnen vervullen.

Misschien wil je nog iets toelichten of heb je een verzoek. Dan kun je dit hier op het formulier beschrijven.

* = verplicht