Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Team-informatie

Team-informatie

Meerburg JO11-1 in het nieuw: het verhaal van Dreetje B.

Het verhaal van onze Dreetje gaat ver terug en speelt zich af op de weilanden van het pittoreske Zoeterwoude alwaar kleine Dreetje zich trachtte te bekwamen in het edele voetbalspel. Heel goed ging dat niet want de Spartaanse training waarbij veelvuldig gekopt moest worden heeft uiteindelijk niet heel veel opgeleverd. Nou ja, wat hoofdpijn wellicht want de lichtgewicht ballen van nu zijn natuurlijk niet te vergelijken met de leren bledders van toen.

‘Dat moet toch beter kunnen’, dacht hij. Hadden ze destijds maar een voetbalschool zoals de Soccer Academy Ties de Ruijsscher (www.soccer-academy.nl) gehad, wie weet waar de voetbalcarrière van Dreetje dan had kunnen eindigen. Misschien wel bij Barcelona of Ajax. Of bij zijn favoriete club UVS... Maar nee, hij moest het doen met een goedwillende kopcoach die helaas verder weinig kaas gegeten had van het spelletje. 

Het werd dus een maatschappelijke carrière voor deze toptrainer in spé. Niets mis mee natuurlijk en waar kan je dat dan beter doen dan in je eigen dorp. Als liefhebber van het goudgele gerstenat was de keuze vrij eenvoudig en zo kwam hij terecht bij het lokale brouwerijtje dat zo nu en dan wat heerlijke heldere biertjes brouwt. Of dat een goede keuze was weten we niet en het was fijn geweest als hij hierin destijds wat arbeidsdeskundig Sapiens Advies (info@sapiensadvies.nl, 06-52463870) had kunnen krijgen.

Maar goed, het valt prima te combineren met zijn andere passie, namelijk training geven aan de voetbaltalenten bij Meerburg. Nou ja, behalve als hij avonddienst heeft maar gelukkig is daar dan nog altijd zijn wandelkameraad en de andere helft van ons eigen Waldorf & Statler duo, de altijd goedlachse Jeroen van Z. (vooral op de vroege zaterdagmorgen).

Gemakshalve moest er dan wel verhuisd worden naar Zoeterwoude Rijndijk, voorwaar geen eenvoudige opgave voor iemand van SJZ. En als je eigen achternaam dan verwijst naar een boom, is het dan ook volstrekt logisch dat je in een straat komt te wonen die ook naar een boom vernoemd is. Wel zo vertrouwd voor onze natuurliefhebber. Met zijn gezin woont hij daar prima en als er in en om het huis wat te klussen valt, kan hij altijd terecht bij vakman Bram van Siera Bouw (bramsiera@hotmail.com, 06-50737579).

De oplettende lezer had natuurlijk allang in de gaten dat Dreetje B. slechts een artiestennaam is, vergelijkbaar met de zangers van de monsterhit ‘Wat zou je doen?’, Ali B en Marco B dus. Enfin, André Berk dus, de enige echte.

Inmiddels is André alweer een aantal jaren een gewaardeerd trainer bij VV Meerburg die er niet voor terugdeinst om nog zelf de dubbele schaar of de befaamde stop-turn voor te doen. Ja, zelfs de beroemde kraanvogel ontbreekt niet in het repertoire van onze illustere trainer en als de zon zo laag staat als nu, dan is het net of je Mr. Miyagi zelf op veld 4 ziet staan. Goed voor de balans maar die balans is natuurlijk ver te zoeken als je tijdelijk geveld bent door hielspoor. Gelukkig staan ook hier de hulptroepen klaar in de persoon van Brechte die middels haar Sport Acupunctuur (acupunctuur-leiderdorp.nl) gespecialiseerd is in het verhelpen van o.a. dat soort klachten (en nog veel meer!). 

Gelukkig is onze eigen André B. alweer hersteld van deze vervelende blessure en kan hij weer vol energie de oefeningen voordoen aan de talenten van Meerburg JO11-1. Over energie gesproken, voor de zakelijke markt kunt u het beste bij Van Helder (wessel@vanhelder.nl) terecht (niet te verwarren met de heerlijk heldere biertjes uiteraard). 

 

Zoals u kunt zien (dankzij de geweldige fotografe Bo Segaar!) zijn de toptalenten van Meerburg JO11-1 dit seizoen in het nieuw gestoken met een flitsend trainingspak en een prachtige hoodie, beide uit de fraaie nieuwe Hummel Authentic lijn. Dit is mede mogelijk gemaakt door Sport2000 Leiderdorp (bedankt weer voor de keurige afhandeling!) en Miox BV (wederom prachtige bedrukking van namen en sponsorlogo's!). Daarnaast hebben we dit te danken aan de JO11-1 ouders en aan onze teamsponsors:

Sapiens Advies (website binnenkort beschikbaar, zie boven voor contactgegevens)

Siera Bouw (website binnenkort beschikbaar, zie boven voor contactgegevens)

Soccer Academy Ties de Ruijsscher (www.soccer-academy.nl)

Sportacupunctuur Brechte (www.acupunctuur-leiderdorp.nl)

Van Helder Energie (www.vanhelder.nl)

Training:

Dag Tijd Trainer(s) Veld Kleedkamer Opmerkingen
Maandag 17.15 - 18.30 André Berk, Jeroen van Zijp Veld 4
  • Veld 4
  • -
Woensdag 17.15 - 18.30 André Berk, Jeroen van Zijp Veld 4
  • Veld 4
  • -

Teamsponsors:

Meerburg JO11-1:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!