Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een pijnlijk lesje in effectiviteit

Een pijnlijk lesje in effectiviteit

11 januari 2020 19:30

Remco de Kler

Meerburg JO10-1 mist stootkracht en gaat ten onder tegen Meerburg JO11-3.

Alweer het tweede oefenpotje van dit kalenderjaar, dit keer op eigen terrein maar als uitspelende ploeg wel ergens ver weggemoffeld in kleedkamer 14, ten faveure van onze tegenstander van vandaag, Meerburg JO11-3. Een leuk, sportief team, tegen wie we vorig jaar nog een 6 tegen 6 wedstrijdje in ons voordeel beslisten. Maar 8 tegen 8 is toch van een andere orde.

Ten opzichte van vorig seizoen zijn zij er duidelijk sterker op geworden (zowel voetballend als fysiek) en draaien niet voor niets bovenin mee in de derde klasse.  

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Meerburg... JO10-1 welteverstaan want de jongens gingen vrolijk door met waar ze afgelopen woensdag gebleven waren. Er werd weer naar hartelust gecombineerd en er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte. Er was alleen één groot verschil met woensdag, het goede spel resulteerde dit keer niet in doelpunten. 

De tegenstander had niet zoveel kansen nodig want de eerste de beste diepe bal van de keeper belandde bij de trefzekere spits van JO11-3 en zo keken de jongens wat beteuterd ineens tegen een 1-0 achterstand aan. Wel een fraaie assist van de keeper natuurlijk. 

Onze toppers lieten zich gelukkig niet van de wijs brengen en maakten al snel gelijk door invaller Sam. Zijn houdbare schot werd niet goed verwerkt door de keeper en rolde tergend langzaam de lijn over voor de 1-1. Ook wel eens leuk, zo’n mazzeltje.

Meerburg JO10-1 drukte door en creëerde kans op kans maar de keeper bleek wel degelijk een zeer betrouwbare sluitpost. De mooiste aanval van de ochtend kwam op naam van Luuk, Guus, Sam en Semmy die met onvervalst tiki taka de verdediging compleet uit elkaar speelden. Alleen ontbrak het wederom aan de afronding. Gezien het spelbeeld zou de 2-1 voorsprong op dat moment ook zeker verdiend zijn maar die kwam er dus niet. Tenminste, niet voor ons, wel voor hun want de volgende uitval vlak voor rust was ook weer raak. 

De voorgeschotelde limonade was goed bedoeld maar helaas ging het hier vermoedelijk nog om de oude 2019 voorraad. Wellicht nog wat restanten van de dorpsderby Meerburg - SJZ, de smaak en geur riepen in elk geval vooral associaties op met verschraald bier. Normaal al niet echt iets om vrolijk van te worden op de vroege morgen maar voor kinderen van acht jaar natuurlijk al helemaal niet. 

Voetballen dan maar weer en onze helden gingen vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker. Kansen genoeg voor Tjebbe, Julius, Danyel, Pepijn en Bo maar wat ze ook probeerden, de bal wilde er gewoonweg niet in. Ook JO11-3 was niet echt op schot waardoor dit kwart met 0-0 beëindigd werd. En we dus nog steeds tegen die vermaledijde 2-1 achterstand aan keken.

Tijd dus voor een alles of niets offensief, vol op de aanval om zodoende alsnog de overwinning over de streep te trekken. Die dadendrang was mooi en verdiende complimenten maar de spelers van JO11-3 profiteerden helaas optimaal van de geboden ruimtes. Een scrimmage voor ons doel en twee vlijmscherpe, mooi uitgespeelde counters betekenden de nekslag en een ietwat geflatteerde eindstand van 5-1. 

Al met al een wat curieuze wedstrijd die met iets meer fortuin een heel ander scoreverloop had kunnen hebben. Maar het zat er niet in vandaag, wat nog eens mooi geïllustreerd werd door de penaltyserie waarin we maar liefst negen keer grandioos misten, nul keer raak dus (!). De drie punten en de complimenten zijn dus vandaag voor Meerburg JO11-3 die ons een leerzaam doch pijnlijk lesje in effectiviteit hebben gegeven. 

Woensdag gaat het 8 tegen 8 avontuur verder, dan staat Quick Boys JO10-1 op het programma, dat wordt vast ook geen makkie...

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!