Meerburg JO15-2 pakt punt tegen VUC

2471PA
ZWAMMERDAM
tel. 0172-613075

ZOETERWOUDE - Meerburg JO15-2 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de ontmoeting met VUC. In een wedstrijd waarin de bal soms alle kanten opwaaide werd het 2-2. De formatie van de coaches Folkert van der Linden en Simon Olders kon tot twee keer toe een voorsprong niet vasthouden.

Meerburg speelde bij vlagen aardig combinatiespel en deed het zeker beter dan een week eerder, toen werd verloren bij RKDEO. ,,Maar soms is er geen peil op te trekken’’, zei Folkert. ,,Het ging vandaag inderdaad vaak goed, maar steeds op de momenten dat we dachten de zaak definitief naar ons toe te trekken gaven we de tegenstander de kans terug te komen.’’

Vooral in de tweede helft met de wind in de rug had Meerburg meerdere mogelijkheden. De tegenstander speelde echter ondanks straffe tegenwind in het tweede deel ook meer kansen uit. Folkert: ,,Met de lange bal van achteruit waren ze soms toch gevaarlijk. Wij namen risico’s, waarvan zij bijna hadden geprofiteerd.’’

Zo kon het gebeuren dat in de laatste minuut ineens nog een speler van VUC alleen voor doelman Stefan Hilgersom verscheen, die echter zijn doel goed ‘kleiner’ maakte en de aanvaller over zag schieten.

Aangezien veel spelers hersteld zijn van blessures had Meerburg maar liefst vier wissels. Simon: ,,Dat is natuurlijk best veel en daarom hadden we van te voren besloten wie we wanneer zouden wisselen. De spelers waren daarover ingelicht. De opzet daarbij was dat iedereen deze keer ongeveer evenveel zou spelen.’’

De eerste kansen van Meerburg kwamen op naam van Chiara McAllister en Sam Ouwerkerk, die bij schoten van afstand de keeper zagen redden. Chiara begon op het middenveld met Niklas Maessen en Mareno Stafleu. Sam speelde voorin met Joppe Lammerink en Sepp van Velzen.

Voor Stefan stonden achterin in het centrum Thomas van der Aa en Berkay Karakas, met op de flanken Ruben van Dijk en Robin Versnel.

De eerste treffer viel kort nadat Simon en Folkert met Rens Hop, Guus Kleijs, Twan Odijk en Paul Marsé vier nieuwe mensen had ingebracht. Sepp scoorde, na een fraaie door Niklas, Rens en Paul opgezette aanval.

Na de hervatting leek Meerburg verder uit te lopen. Paul kreeg twee mogelijkheden, na voorbereidende acties van Rens en Joppe, maar scoorde net niet.

Meteen na de 1-1 herstelde Meerburg zich. Rens, terug van met een gebroken vinger zes weken te zijn weggeweest, waagde een schot en zag de bal ook enigszins tot zijn eigen verbazing achter de doelman verdwijnen. Even later besliste Rens het duel bijna definitief, maar na een mooie actie van Joppe op links stuitte hij nu wel op de keeper.

Ook na de 2-2 deden zich aan beide kanten nog enkele mogelijkheden voor. ,,Op zich valt er daarom te leven met dit gelijkspel’’, vonden de trainers.

Gert Lammerink