Meerburg JO15-2 slaat na de hervatting toe

2471PA
ZWAMMERDAM
tel. 0172-613075

ZOETERWOUDE - Meerburg JO15-2 heeft na een moeizaam begin toch gewonnen van DWO. Na een achterstand bij rust werd het 4-2 in het voordeel van de mannen van Simon Olders en Folkert van der Linden. Het was de derde zege in de laatste vier officiële duels. Paul Marsé was de grote man met drie treffers.

Meerburg hervond daarmee de aansluiting met de subtop, na het wat geflatteerde verlies van een week eerder bij DVC. Helemaal tevreden waren de trainers echter niet. Simon sprak van het eerste helft-syndroom. ,,We begonnen heel slecht. Zoals gebruikelijk zou ik bijna zeggen. Het wordt toch tijd dat we nu eens vanaf de eerste minuut bij de les zijn.’’

In het tweede deel echter was er sprake van een ‘ander’ Meerburg. Folkert: ,,We winnen uiteindelijk op basis van strijd, niet omdat we zo heel goed speelden. Dat neemt niet weg dat we tevreden zijn met de manier waarop de jongens de wedstrijd alsnog hebben omgedraaid. Maar we kunnen toch echt wel beter.’’

Wellicht hielp de hitte ook niet mee, opperde Folkert. Het was zo’n 25 graden in Zoeterwoude. Waarschijnlijk voor het eerst in zijn loopbaan lastte scheidsrechter Arjan Knottnerus half oktober in beide helften een drinkpauze in.

Halverwege de eerste helft kwam Meerburg op achterstand. De gelijkmaker kwam vervolgens op naam van Paul, die scoorde uit een pass van Thomas van der Aa. Door een wat fortuinlijke counter werd doelman Stefan Hilgersom echter kort later opnieuw gepasseerd, waardoor Meerburg halverwege op achterstand stond.

Na rust ging het beter. Guus Kleijs was met zijn agressiviteit en dreigende actie op rechts de aanjager van het herstel. Eerst was Rens Hop na een pass van Joppe Lammerink al dichtbij de gelijkmaker, maar stuitte nog net op de doelman. Even later was het wel raak. Ruben van Dijk maakte de 2-2, na een door Joppe en Paul opgezette aanval.

Aangezien Mareno Stafleu en Mees van der Schuyt achterin bij Meerburg het centrum ‘op slot’ hadden gegooid en samen met de backs Thomas de Vries en Twan Odijk weinig meer weg gaven, kon Meerburg op jacht naar meer. Door twee mooie individuele acties van Paul werd de inzet beloond met 3 punten.

Gert Lammerink