Selectieteams Meerburg JO15 sluiten ‘beker’ goed af

0 - 6

Meerburg JO15-2

Groep 2 02

15 september 2018 9:45

RIJNSBURG - Voor de beide selectieteams van Meerburg JO-15 was het een succesvol laatste bekerweekeinde. Meerburg JO15-2 herstelde zich van de nederlaag een week eerder tegen Hazerswoude en won met maar liefst 6-0 bij Rijnsburgse Boys.

Meerburg JO15-1 won eveneens, met 1-0 bij Oliveo. Coach Bryan Ouwerkerk zag Boudewijn Meijles het doelpunt maken.

Voor Meerburg JO15-2, onder leiding van de trainers Simon Olders en Folkert van der Linden, was het verschil met de vorige wedstrijd groot. Simon: ,,Dit was natuurlijk een tegenstanders die wat anders speelde. Maar ik zag ook dat spelers in het veld betere keuzes maken.’’

Dat was ook waar het accent de laatste trainingen op had gelegen. Simon: ,,We proberen de spelers te leren zelf op de juiste manier te handelen. Niet dat wij voortdurend van de kant moeten roepen wat te doen. En daarin hebben we vooruitgang gezien.’’

Dat vond Folkert ook. ,,We hebben goed, verzorgd voetbal gespeeld en veel kansen gecreëerd. Een nog hogere uitslag was mogelijk geweest. Dit is wel het spel dat ons voor ogen staat. Wat deze uitslag zegt zal pas over een aantal wedstrijden blijken. Maar de afstemming en de balans worden beter, dat is duidelijk.’’

Binnen tien minuten al nam Meerburg een voorschot op de overwinning, door twee doelpunten van Sepp van Velzen. Beide treffers werden fraai voorbereid door spits Paul Marsé, die in kansrijke positie niet zelfzuchtig was maar dacht in teambelang en oog had voor zijn vrijstaande medespeler.

Nog voor rust zorgde Thomas van der Aa voor de 3-0, waarmee het duel al min of meer was beslist. ,,Na de hervatting kwam er nog meer rust in ons spel’´, zei Folkert, ,,wat tot een reeks van kansen leidde. Verder hebben we vrijwel niets weggegeven. Onze keeper Stefan Hilgersom heeft maar weinig hoeven in te grijpen.’’

Niet in het minst door mooie voorzetten van Ruben van Dijk, deze keer rechterspits, kon Meerburg verder uitlopen. Karsten Verhagen, even geleend van de ‘C3’ van coach André Berk, tikte er twee in, Sepp maakte zijn hattrick compleet.