Meerburg JO15-2 boekt tweede opeenvolgende zege

2 - 1

Bernardus JO15-1

3e klasse 02

14 april 2018 11:30

ZOETERWOUDE - Meerburg JO15-2 heeft zaterdag de tweede opeenvolgende zege geboekt. Tegen Bernardus JO15-1 werd het 2-1. Naut Tefij behield enkele minuten voor het einde in kansrijke positie het overzicht en tikte het winnende doelpunt binnen.

,,Op naar zege nummer drie’’, blikte coach Rutger Opdam alvast vooruit. Na een moeizame start in de competitie heeft Meerburg zich inmiddels opgewerkt tot de middenmoot. Gezien de stijgende lijn van de laatste weken moet het mogelijk zijn die positie vast te houden.

Meerburg nam meteen in de wedstrijd het initiatief, maar speelde wellicht iets slordiger dan een week eerder bij Hazerswoudse Boys (2-3). Daardoor liet de openingstreffer even op zich wachten. Uiteindelijk scoorde Rens Hop bijzonder fraai met het hoofd, na voorbereidend werk van Ouassim Meqor en Ruben van Dijk.

Daarvoor al was Thomas van der Aa dichtbij de openingstreffer geweest. Het schot van afstand van de centrale verdediger eindigde echter op de lat.

Na de hervatting begon Meerburg opnieuw sterk. Binnen een minuut was Emma van der Werf tot tweemaal toe dichtbij een treffer, steeds na voorbereidend werk van Rens. Arnold Simonian kopte goed in na een corner van Kadir Sahin, maar de doelman van Bernardus kon op het laatste moment ingrijpen.

Daarna kwam er een kleine terugval, wat leidde tot de gelijkmaker van de gasten. Evenals een week eerder toonde Meerburg veerkracht en bleef het tot het laatst vechten voor een overwinning. Dat werd beloond met de doeltreffende actie van Naut.