Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

E1 levert veel strijd en pakt een punt in Leidschendam

E1 levert veel strijd en pakt een punt in Leidschendam

RKAVV E1

1 - 1

Meerburg JO11-1

Competitie

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 03

Datum

23 januari 2016 9:00

Accommodatie

Sportpark Zwammerdam
Spoorlaan 12
2471PA
ZWAMMERDAM
tel. 0172-613075

De eerste competitiewedstrijd in de ‘tweede fase’ van de hoofdklassecompetitie ontmoette Meerburg E1 een oude bekende: RKAVV uit Leidschendam. Een bekerduel tegen die ploeg was in een gelijkspel geëindigd. De E1 was een beetje gehavend, want Abel en Mees gingen naar scholen kijken (voetbal is belangrijk, maar soms even niet het allerbelangrijkste...) en Milan Schoemaker moest op het laatste moment afhaken door een voetblessure. Gelukkig werd de E1 versterkt met Teun Hartwijk en Billy Bob uit de E3, zodat er toch een mooie slagorde binnen de lijnen stond.

Teun onderscheidde zich meteen in de eerste helft met een paar ferme ingrepen, goede rugdekking en brutaal spel. Hij was de beste Meerburger in die fase. Op het middenveld van RKAVV liepen een paar mannetjesputters, en het was voor onze jongens moeilijk de bal daar vast te houden of voor een goed vervolg naar voren te zorgen. De ploeg uit Leidschendam kon de continue druk op onze helft echter niet in een doelpunt omzetten, omdat een geweldig keepende Wout steeds attent was. Er moet ook gezegd worden dat hoe zwaar het middenveld het ook had om controle te krijgen, ze goed meeverdedigden en de duels niet schuwden. Zo zeg je dat netjes. Je kan ook zeggen: ze kleunden er lekker in. Ook al creëerde de ploeg geen kansen, het was mooi om te zien dat de E1-spelers weer in staat bleken keihard te werken voor elkaar. Met 0-0 gingen we de rust in.

In de tweede helft voerde RKAVV de druk op. Er kwamen corners en vrije trappen, en dus kopkansen. Opnieuw redde Wout goed, een aantal maal kreeg hij hulp van de lat, of van zijn verdedigers: Emma redde tweemaal van de doellijn, Ted wierp zich op zijn man en Teun en Sam gingen gewoon voor het doel óp de bal liggen! ‘Hij wil er niet in vandaag!’ hoorden we de RKAVV-ouders wanhopig roepen. Helaas wilde ‘hij’ – waarmee zij de bal bedoelden, vermoed ik – er uiteindelijk wél in: vanuit een vrije trap werkte de RKAVV-spits de bal binnen, een beetje fortuinlijk zo bleek, want hij had de bal op zijn neus gekregen: 1-0 dus, en tja, het was verdiend.

Daarna volgde een fase waarin Meerburg geweldig ging voetballen. Coach Gerard van Driel verwoordde het zo: ‘het leek wel alsof ik naar zo’n gladiatorenfim zat te kijken, waarin iedereen moet knokken tot de dood!’ Louis van Gaal zou inderdaad gesproken hebben van “Death or the Gladiators” als hij het gezien had. Gladiolen waren in geen velden of wegen te bekennen, het was bikkelen. De E1 voetbalde zich steeds meer onder de druk uit, en er kwam af en toe ruimte. Nathaniel viel hier in positieve zin op, en ook Eric was fel en goed. Een mooi driehoekje op het middenveld zorgde ervoor dat Eric vanaf de rechterkant van zijn tegenstander los was en de bal strak voor kon geven. Wie zou de bal voor de slof krijgen, Jurre of Milan Verhoeven? Ze werden echter kort gedekt, en een RKAVV-verdediger kreeg er een teen tegen. De afvallende bal was voor Sam, die ruimte maakte voor het schot en met links fantastisch binnenschoot: 1-1.

De slotfase was sterk van Meerburg, even leek er nog meer mogelijk. Tegelijk moest achterin ook nog keihard gewerkt worden om de zege veilig te stellen. Complimenten voor de messcherpe gelegenheidsbacks Ted en Teun, en laatste man Emma die verschrikkelijk veel weghaalde. Coach van Driel na afloop: ‘een mooi resultaat, vooral omdat er zo hard werd gewerkt. Zo wil je je team zien, strijdend voor elkaar.’ Als gladiatoren dus.

We hopen op een spoedig herstel voor Milan Schoemaker, en bedanken Teun en Billy Bob heel hartelijk!

Gerwin van der Werf

 

Opstelling E1: Wout Knottnerus, Teun Hartwijk, Emma van der Werf, Eric Sanders, Ted Wagemaker, Sam Ouwerkerk, Nathaniël Artist, Jurre Meijberg, Milan Verhoeven, Billy Bob Braspenning

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!