ROAC D1

D-pupillen zaterdag, D3, 2e klasse 04

29 november 2015 10:00

Zoeterwoude-Rijndijk – 29 november 2015

Zoals ik wel vaker doe, begin ik ook vandaag weer met de (voetbal)hoogtepunten die horen bij de dag van de wedstrijd. Wist u dat FC Barcelona vandaag 116 jaar geleden werd opgericht? En wist u dat Ernst Happel vandaag werd geboren in 1925? De man die met zijn onorthodoxe voetbalopvatting van menig team/spelers winnaars maakte. Tegenwoordig herinneren wij hem van uitspraken als: “Kein geloel, Fussball spielen”, “Kakprofs” en “Meine Herren, zwei Punkte”. Inmiddels is Happel al weer 17 jaar dood. Ook Kitty, de moeder van Naut, is vandaag jarig. Geen voetbalhoogtepunt, maar wel leuk om te vermelden.

Vandaag trad de D3 als eerste Meerburg team aan in de nieuwe en officiële Macron clubtrainingspakken. Zwart jasje met witte accenten en een zwarte broek en voorzien van Meerburg logo en initialen. De “men in black” lieten zich uitgebreid fotograferen voor de wedstrijd. Wellicht dat dit een impuls gaf, want de erop volgende wedstrijd tegen ROAC D1 was wellicht de beste wedstrijd van dit seizoen!

Er woei een stevige wind over sportpark Meerburg. De supporters zochten beschutting op de tribune; klaar voor een potje voetbal. De keuze bij de toss voor het voetballen met wind mee was een goede. In de eerste helft zette de D3 goed druk op de tegenstander die nauwelijks van eigen helft kon komen. De wind speelde daarbij zeker een rol, maar kon daaraan zeker niet volledig worden toegeschreven. De D3 voetbalde gewoon erg goed. Desondanks konden de voorwaartsen niet genoeg venijn in hun schoten leggen om de doelman van ROAC te passeren. Ondanks enkele mooie aanvallen werd het doel maar niet gevonden. Het moest gebeuren uit de corners. Tot tweemaal toe werd er direct uit een corner gescoord. De doelman had geen verweer tegen deze dodelijke ‘inswingers’: 2-0. Slechts sporadisch kon ROAC een aanval opzetten. De defensie kon deze aanvallen vrij eenvoudig afweren. Slechts door een onoplettendheid kon ROAC tegenscoren: 2-1. Vrijwel direct daarna klonk het rustsignaal.

Na de rust werd duidelijk dat ROAC er nog een wedstrijd van probeerde te maken. Geholpen door de wind kon de tegenstander enige druk op het doel van Meerburg houden. Desondanks kon de D3 af en toe goed onder de druk uit voetballen; technisch beschikt Meerburg over meer ‘bagage’. Dit leidde helaas niet tot doelpunten. Wel waren er enkele gevaarlijke momenten voor de gasten, waarbij de keeper liet zien hoe je een groot lichaam optimaal kunt gebruiken. Anders dan in de eerste helft leverden de corners niets op. Een leuke en spannende tweede helft bracht geen verandering in de stand. De ‘men in black’ wisten de drie punten meer dan terecht in eigen huis te houden. Of zoals Happel zou hebben gezegd:”Meine Herren, zwei (tegenwoordig drei) Punkte”.

Helaas levert deze overwinning nog geen sprong in het klassement op, maar als de D3 blijft spelen zoals het vandaag deed dan komen de punten vanzelf.

Volgende week zaterdag 5 december 2015 speelt de D3 thuis tegen koploper BSC D1. Dat belooft een zware wedstrijd te worden. Als de D3 eenzelfde inzet toont, dan kan er misschien …. Ach, we zullen wel zien. Hard trainen mannen, dan is veel mogelijk! Voor de liefhebbers, de aanvang van de wedstrijd is 11.00 uur. Komt dat zien!

Uw verslaggever ter plaatse: Raymond Tefij