2 - 2

Meerburg JO13-1JM

D-pupillen, D1, Groep 2 04 - 1e klasse

29 augustus 2015 11:00

Na een nuttige en goede oefenoverwinning tegen RCL afgelopen week was het nu tijd voor het echte werk voor de mannen van de D1. De eerste bekerwedstrijd stond namelijk op het programma en wel tegen VUC D1. Op een mooi complex met een heerlijk zonnetje trapten we af.

We konden nog niet direct onze stempel drukken op het spel vanaf het eerste fluitsignaal en het was nog een beetje zoeken. Wel bleek dat VUC gewoon een prima ploeg is met een aantal handige spelers. Na een minuut of 10 kregen we wat meer vat op het spel en lieten we bij vlagen mooie dingen zien aan de bal. Ook onze opbouw verliep goed en we konden regelmatig aandringen op de helft van de tegenpartij. Na een kwartier spelen kregen we een mogelijkheid via een corner en met een schitterende boog belandde deze bal in een keer in de goal: 0-1!! Een mooie start en graag wilden we in deze fase doordrukken. We kregen ook enkele kansen hiertoe maar de goal viel aan de andere kant. Een afgeslagen corner werd vanaf 30 meter hoog in de goal gejaagd, wat helaas voor ons de gelijkmaker betekende. Deze 1-1 werd ook de ruststand.

Na rust wilden we uiteraard snel een goal maken maar in ons enthousiasme liepen we al snel tegen een domper aan. Na een corner voor ons counterde VUC vlijmscherp en binnen een paar seconden lag de bal bij ons in het net: 2-1. Erg jammer maar gelukkig genoeg tijd om dit goed te maken. We lieten de kop niet hangen en vol goede moed gingen we vol voor de gelijkmaker. We kregen ook enkele mogelijkheden maar steeds lukte het niet goed om doeltreffend af te drukken. Na een eerder moment waar geen penalty werd gegeven kon de scheidsrechter van dienst na een overduidelijke handsbal ditmaal niet anders dan de bal wel op de stip te leggen voor ons. Kas ging achter de bal staan en maakte geen fout, waardoor we op gelijke hoogte kwamen.  Na deze goal maakten we direct jacht op de winnende, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde. Een volley van Otis werd geblokkeerd, en ook een afstandskogel van Yannick trof helaas geen doel. De scheidsrechter floot voor het einde en ondanks dat we een punt hadden voelde dit gelijkspel als een verlies, omdat de mannen het gevoel hadden dat er meer inzat.
Het spel zag er bij vlagen prima uit, dus daar kunnen we weer mee verder. Komende week keihard trainen en zorgen dat we zaterdag weer gaan knallen, deze keer thuis tegen Voorschoten 97. Tot dan!!