Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Blauw Zwart D2 - Meerburg D3 2-5

Blauw Zwart D2 - Meerburg D3 2-5

Blauw-Zwart D2

2 - 5

Meerburg JO13-3

Competitie

D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 09

Datum

18 april 2015 9:00

Accommodatie

Sportpark Zwammerdam
Spoorlaan 12
2471PA
ZWAMMERDAM
tel. 0172-613075

De Meerburg D3 heeft een pittig seizoen achter de rug in de 3e klasse, Voor ieder punt moest geknokt worden. Toch is deze D3 ook een team waar je moeilijk van kan winnen, zo bleek bijvoorbeeld uit wedstrijden tegen de koplopers in deze poule. Daarom voelden spelers en de ouders dat het mogelijk moest zijn om tegen middenmoter Blauw-Zwart D2 met de punten naar huis te gaan. Een aangenaam weertje, een fraai hoogpolig en nat grasveld, niets stond een mooie voetbalochtend in de weg.

De Zoeterwoudse formatie van trainers Emiel Bakker en Alex Nibbelink ging voortvarend uit de startblokken, er werd meteen druk gezet en goed vooruit verdedigd waardoor Blauw Zwart niet in het spel kon komen. Door een ongelukje achterin werd het desondanks eerst 1-0. Niet lang daarna maakte de keeper van Blauw-Zwart een foutje, waar Kadir van kon profiteren: 1-1. Meerburg bleef druk houden, en kwam achterin geen moment meer in problemen. Door een mooie actie, afgerond met een fraaie lob, van Sjoerd kon Meerburg met een 1-2 voorsprong de rust in.

Na de rust kwam de bal meteen in de Zoeterwoudse zestien in een flipperkast terecht, waarna de linksvoor, een meisje dat haar mannetje wel stond, de bal voor haar voeten kreeg en netjes inschoot: 2-2.

Er volgde een rommelig kwartiertje, voor beide ploegen, er werden overtredinkjes gemaakt waar niet voor werd gefloten, het was alsof iedereen besefte dat in deze fase de beslissing zou vallen. Sjoerd kreeg net een teen tegen de bal, precies genoeg voor een heerlijk passje op de opkomende Bas, die fraai binnenschoot: 2-3. Nog geen minuut later lag de bal er alweer in, na goed doorgaan van de aanvallers op een terugspeelbal. Weer maakte Bas het af: 2-4. Daarna was het gedaan met Blauw-Zwart, en kon Bas een loepzuivere hattrick aantekenen. Vanuit het drukke midden speelde Sjoerd opnieuw Bas op links vrij. Dit is hoe voetbal gespeeld moet worden, dit is hoe het publiek het graag ziet!

Wat er in de laatste minuten nog te zien was, was minder fraai. Handsballen, charges, natrappen, irritaties, de scheids liet het een beetje op zijn beloop, maar de Meerburgers hielden het hoofd koel en sleepten een mooie en verdiende overwinning in de wacht.

Na afloop bleek er nog een klein mirakel geschied, want met 5-2 winnen, en desondanks een plaats zakken op de ranglijst, hoe is dat mogelijk? Nu ja, punten zijn punten, en na zo’n mooi resultaat en bij vlagen uitstekend voetbal moeten we de woorden van Van Gaal maar in acht nemen: ‘We have to look upstairs’!

 

Gerwin van der Werf

Opstelling D3:

Quinten Nibbelink, Floris vd Werf, Julien Bakker, Guus Verra, Aydin Korkmaz, Joost vd Meer, Thijs Krijger, Siebe Berkenbosch, Sjoerd Ruts, Milan vd Meer, Lars Dofferhof, Kadir Sahin en Bas van Driel

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!