Hans Ecklplein 1
2382AZ
ZOETERWOUDE
tel. 071-5410492

Vol strijd en energie speelden de meiden van de MO13 zaterdagavond in het kunstlicht een wedstrijd tegen Bernardus. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut (3-2), beide teams deden dat met een grote glimlach. Ze wisten dat na de wedstrijd de pizza of de MacDonalds zouden volgen. Volwassenen langs de kant zouden nog een voorbeeld kunnen nemen aan deze 22 meiden.

De kunstverlichting was al aan toen de wedstrijd begon. Op dit uitzonderlijke tijdstip was de opkomst van het publiek van twee kanten groot. Dit maakte ongekende energie in beide teams los die als een wervelwind van start gingen. Bernardus beschikt over een paar heel snelle vleugelaanvallers die het de Meerburgverdediging meteen moeilijk maakte. De solide verdediging en de goed keepende Bibi bleven ternauwernood op de been. In de zevende minuut was het toch Meerburg dat door een doelpunt Lieke verrassend op voorsprong kwam. De wedstrijd ging in hoog tempo door. Een kwartier later maakte Bernardus gelijk. Snel daarna kreeg Meerburg een corner waaruit ze knap wisten te scoren. Even later dachten ze zelf op 3-1 te komen door een mooie aanvallende actie van Elyn aan de rechterkant die door Janne beheerst werd ingeschoten. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd.

De tweede helft ging Bernardus op jacht naar de gelijkmaker. De verdediging werd bij achterballen goed onder druk gezet en er volgden heel wat corners. Na twintig minuten in de tweede helft scoorde Bernardus door een klein moment van onoplettendheid de op dat moment verdiende gelijkmaker. Een gelijkspel zou een goede weergave van het spel zijn. Meerburg bleef gevaarlijk in de counters. Vier minuten voor tijd maakte Yndi bij een snelle uitbraak de 3-2 en was de vreugde voor Meerburg compleet.

Na de wedstrijd was het feest in de kantine voor speelsters en hun families. Er werden 34 pizza’s uitgedeeld. Het team werd getrakteerd door een gulle vader wiens dochter nota bene de enig was die geen pizza lust! Ondertussen gingen de meiden van Bernardus met elkaar naar de MacDonalds. Ze hadden prima met ons samen pizza kunnen eten want op het veld was de stemming prima. Voor ouders langs de kant was dat helaas beter van niet. Die hadden hun emoties minder goed in de hand. Ook bij de trainer van Bernardus liepen de emoties na afloop hoog op. Dat staat in schril contrast met de altijd rustige coach van Meerburg, Jesper Savenije, die met trots naar zijn team kan kijken.