2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Opstelling Meerburg VR1

De vrouwen van Meerburg hebben de wedstrijd tegen FC Oegstgeest op overtuigende wijze gewonnen. Op het sportpark van de thuisclub werd het maar liefst 0-7 voor de Zoeterwouden formatie van Froukje van der Vlist. Door de overwinning verstevigt Meerburg de koppositie met 9 punten uit 3 wedstrijden. De Katwijkse club FC Rijnvogels zal met veel interesse naar het duel hebben gekeken. Deze vereniging wordt toch gezien als geduchte concurrent voor de eindzege samen met Docos 1 maar zover is het nog lang niet. Meerburg begon voorzichtig aan de wedstrijd maar het veldoverwicht was al snel zichtbaar. De vrouwen van Oegstgeest speelde vanaf het begin al aardig fysiek maar daar lieten ze zich niet door afleiden.

Na een paar schoten naast en over het doel of in de handen van de keepster viel het eerste doelpunt 0-1 en was de druk eraf. Meerburg ging veel beter spelen en mooie combinaties volgden elkaar snel op. Zo kwam ook de 0-2 tot stand omdat we prima door de zestien wisten heen te snijden en uiteindelijk moest de keeper hard ingrijpen. Met een strafschot als gevolg en eigenlijk een dieprode kaart. De strafschop werd prima ingeschoten in de rechter kruising. Zo volgde ook snel de 0-3 en de 0-4 achter elkaar en gingen we met 0-4 de rust in.

Ook in de tweede helft na verschillende wissels aan de kant van FC Oegstgeest kon de tegenstander geen vuist maken tegen het veel sterkere Meerburg. De Oegstgeestenaren moesten lijdzaam toezien dat de achterstand alleen maar groter werd. Het spel is een aantal keren onderbroken door overtredingen en blessures. Er werd door beide ploegen sportief mee omgegaan door elkaar weer de bal toe te spelen. Na de 0-5 en de 0-6 begon het te enthousiaste publiek 10 – 10 – 10 te roepen. Zoveel kwam er niet op het scorebord maar er viel in de laatste 8 minuten nog een laatste doelpunt aan de kant van Meerburg en de eindstand werd 0-7. Meerburg was in dit duel simpelweg de sterkste. En ondanks de winst waren er ook aandachtpunten om mee te nemen naar de trainingen voor de komende dagen.

De sfeer binnen vrouwen 1 van Meerburg is ontzettend goed te noemen en ook de derde helft wordt niet vergeten. De prestaties binnen de beker en de reguliere competitie zijn op dit moment fantastisch en ze genieten van hun mooie spel en gezelligheid. Froukje en Do hebben het elftal t.o.v. van vorig jaar geweldig op de rit en iedere overwinning smaakt naar meer. Maar we moeten ook niet te enthousiast gaan worden want er komen nog stevige tegenstanders aan die zich met ons willen meten. Binnenkort zijn de nieuwe elftalfoto’s op de site te bewonderen. Ook deze teamfoto gaat weer geweldig worden weet ik uit betrouwbare bron...