2806HC
GOUDA
tel. 0182-517576

Opstelling Meerburg JO18-1

Een wat verlaat verslagje, achterhaald uit wat aantekeningen via de telefoon. Plaats van handeling is vandaag Gouda voor een potje tegen de plaatselijke Jodan Boys. Benieuwd hoe lang die naam nog stand houdt in het huidige tijdsbeeld. De laatste keer dat ik hier was stond er nog een flat tegenover de ingang, nu alleen nog maar een grote inklinkende zandvlakte. Per bezoek verandert het gebied. Grappig aan deze club is dat de velden overal liggen, ook buiten het complex aan de zijkant en aan de overkant.

Onze mannen mogen op het hoofdveld aantreden, toch wel leuk dat divisie voetbal nietwaar. Voordeel voor de toeschouwers, zeker de 2e helft, is de overdekte tribune die dekking biedt tegen de regen. Flauw dat het scorebord niet aan staat, althans dat vinden we bij aanvang van de wedstrijd nog.

De wedstrijd wordt weer geleid door een KNVB scheidsrechter, een forse man die de wedstrijd goed in de hand heeft en hier en daar met een glimlach maar resoluut de zaken oplost. In het begin wat streng fluitend om later wat meer ruimte te geven waar mogelijk.

Het team is vandaag met twee wissels afgereisd. Billy assisteert de JO19-1, Mike assisteert om Leidens Ontzet in goede banen te “leiden”. De toeschouwers maken zich langs de lijn wel zorgen om deze voor de coach beperkte wisselmogelijkheden.

Het beeld van de eerste minuten is zoals we wel een beetje verwachtten. Een aanvallend Jodan Boys, met een paar lange snelle mannen voorin. De eerste 20 minuten staat Meerburg weliswaar onder druk maar echt heel gevaarlijk wordt het niet, dat wil zeggen niet van Jodan-zijde. We zijn tweemaal slordig achterin en komen daarbij gelukkig goed weg. Een schot van een aanvaller krult net naast. Aan opbouwen komen we niet echt toe dus is het veel en geconcentreerd verdedigen wat de achterhoede met Ruben, Thomas A, Mareno, Sten en Matz doet. Het middenveld bestaat uit Sepp, Joppe en Feiko, voorin zien we Karsten en Thomas V.

Helaas weten we het nu niet vol te houden. Een inworp van ons leidt voorin balverlies op, een snelle pass van achteruit op de snelle en zeer vaardige linksbuiten zorgt voor een snelle counter. De aanvaller weet goed voor te zetten op een meegelopen middenvelder die de bal heel gevoelig over de uitgekomen Stefan heen lepelt. We schrijven de 1-0 in de 26e minuut.

Daarna gaat het snel, niet veel later komt Jodan Boys er weer goed uit, een strakke voorzet wordt goed binnengelopen nadat de linksbuiten twee man van ons met zich meetrekt bij een snelle uitbraak, 2-0. In de 35e minuut krijgt een middenvelder de kans om een schot van links naar recht cross strak langs de paal te schieten van buiten de 16, en zo staat het in 10 minuten tijd ineens 3-0. De voorsprong is op zich niet onterecht maar wel geflatteerd.

In de tussentijd heeft coach Jurgen al zijn 1e wissel moeten toepassen. Naut komt erin voor Matz die inmiddels al viermaal een flinke tik heeft gekregen, hij moet de strijd staken.

Krijgen we dan helemaal geen kansen? Jawel. Grappig genoeg zien de ouders langs de lijn dat niet wordt gefloten voor een overtreding op Meerburg. Uit de daarna gegeven ingooi, ten onrechte voor ons, volgt een snelle dribbel en een strakke pass van Thomas V op Feiko die zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal ziet gaan. Er volgt nog een foutje van Jodan Boys bij een corner waarna een schot van ons net doel mist. Niet veel later volgt nog een goed inswingende bal uit weer een corner waar Thomas ook net het doel mist. Helaas scoren wij niet.

Vlak voor rust is er een ongelukkig moment voor Feiko. Hij ziet een flinke duw in de rug niet aankomen, valt ongelukkig op zijn linkerarm en moet nog voor de rust gewisseld worden voor Paul. De wissel wordt op het veld blijkbaar anders geregistreerd want in de Voetbal App staat Sepp als de gewisselde speler??

Na de rust heeft de staf de opstelling iets aangepast, qua posities worden wat omzettingen gedaan en het wordt iets aanvallender. Meerburg moet het met de elf nog op het veld staande mannen doen, de twee uitgevallen mannen kijken noodgedwongen toe vanuit de dug-out.

We zien nog wat wapenfeiten van Meerburg. Een voorzet van Sepp wordt door de keeper gepakt voordat onze aanvallers er bij kunnen komen. Een schot van Joppe uit een afgeslagen corner levert helaas ook niets op. Aan de andere kant is Stefan wederom belangrijk voor ons team, zijn benen brengen keer op keer redding.

Pas in de 64e minuut trekt de zoals gezegd goed fluitende scheidsrechter zijn 1e gele kaart als Thomas A gehaakt wordt.

Hierna gaat het weer hard met de doelpunten, die tot dan toe waren uitgebleven. Een corner van Jodan Boys wordt door iedereen gemist, de bal belandt rond de 11-meter stip bij een aanvaller die met een soort halve omhaal in de 70e minuut de score op 4-0 zet. In de 75e en 77e minuut volgen de 5-0 en 6-0. Meerburg is moegestreden en verliest deze lastige uitwedstrijd.

Dinsdag een oefenpotje tegen Foreholte en dan zaterdag thuis voor de competitie tegen Voorschoten, dat zal wederom een mooie uitdaging zijn.