Het gaat goed met de Meerburg bovenbouw

9 december 2019 22:45

De bovenbouw bij Meerburg heeft meer teams dan ooit en iedereen komt wel eens een bovenbouw-speler tegen. Ze helpen op vrijdag en zondag bij de Champions League, ze geven training bij JO8 t/m JO10, fluiten wedstrijden bij JO11 en JO12 en maken de sfeer rond de Derby van Meerburg 1.

De eerste competitiehelft zit er bijna op. Met dank aan alle teamleiders, trainers, grensrechter, scheidsrechters, ouders en natuurlijk spelers was het voor iedereen een leuke eerste seizoenshelft.

JO19-1 eindigde mede door een knappe winst op RCL JO19-1 bovenin de middenmoot van de hoofdklasse en de spelers van JO19-1 zijn nu al de vaste invallers bij Meerburg 1. JO19-2 won de bekercompetitie en overleefde de eerste knock-outronde, maar dit vriendenteam had het lastiger in de competitie. JO19-3 heeft een stugge verdediging, maar doordat er te weinig gescoord stromen de punten niet met bakken binnen. De verdediging van JO19-4 is iets minder stug, maar ze pakken regelmatig een paar punten mee waardoor ze bovenin het rechterrijtje meedraaien.

JO17-1 heeft met veel “eerstejaars” en goed voetbal lekker meegedraaid in de hoofdklasse, maar komt één overwinning te kort voor de promotiepoule. JO17-2 was bijna elke wedstrijd de betere ploeg in leuke wedstrijden, maar had balletje viel vaak net niet goed. JO17-3 leeft van de twee verrassingen per competitie, die er nu ook weer kwamen.

JO16-1 begon na een paar giga-overwinningen moeilijk aan de competitie, maar deed het elke week beter en eindigde met een aantal goede resultaten. JO16-2 en JO16-3 wisselen dikke overwinningen af met onverwachte afstraffingen. Iemand die graag doelpunten ziet moet naar deze teams komen kijken.

JO15-1 begon erg goed aan het seizoen, stond lang bovenaan maar kon dit door een dipje niet vasthouden. JO15-2 speelde vaak goed en scoorde makkelijk, maar had het ook zwaar tegen de topploegen uit de competitie. JO15-3 was een stabiele middenmoter in een competitie met een aantal sterke tegenstanders. JO15-4 heeft moeite met scoren, maar wacht nog steeds tot de KNVB de overwinning op DoCoS eindelijk verwerkt. JO15-5 won vaak dik in een te makkelijke competitie, maar trok net te vaak aan het kortste eind om kampioen te worden.

JO14-1 was na 7 wedstrijden al zeker van het kampioenschap in de hoofdklasse en gaat naar de promotiepoule voor de divisie. Daarnaast doen ze ook nog mee in het bekertoernooi. JO14-2 beleefde een zware competitie, maar hield onder leiding van het meest ervaren trainersduo de moed erin met wekelijks een leuk wedstrijdverslag. JO14-3 draaide eigenlijk zoals elk jaar bovenin de competitie mee, een kampioenschap moet een keer lukken.

JO13-1 verloor de eerste wedstrijd van de competitie van de latere kampioen ARC, maar klom daarna naar de tweede plaats van de hoofdklasse die recht geeft op een plekje in de promotiepoule. JO13-2 speelt met de week beter en moet alleen een ongenaakbaar UVS voor laten gaan in de competitie. De jonge spelers van JO13-3 waren vaak de beter voetballende ploeg, maar liepen zich stuk op één jaar oudere tegenstanders. JO13-4 deed  het voor het eerst op een groot veld goed en won vaker dan ze verloren. JO13-5 is misschien wel het best georganiseerde team, maar speelt ook gewoon goed voetbal waarmee ze regelmatig winnen. JO13-6 is een goede middenmoter met een ronduit spectaculair doelsaldo, per wedstrijd zijn er gemiddeld bijna 12 doelpunten te bewonderen.

20 december worden de indelingen voor de voorjaarscompetities bekend en 18 januari staat de eerste competitieronde alweer op het programma.